Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk Tarifi
Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk tarifi: Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak için:
- 4 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk marinasyon için:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Semizotlu pesto için:
- 1 avuç semizotu
- 4 adet ceviz içi
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (veya dil peyniri)
- 3 diş sarımsak (tuzla ezilmiş)
- 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (40 ml)
- 1/4 çay kaşığı tuz (damak tadına göre)
Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüs eti lokmalık kesilir. Marinasyon malzemeleri ile karıştırılır. Kapağı kapalı buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.
- Pesto sos için tüm malzemeler blenderdan geçirilir. Kenara alınır. Kabak, sebze soyacağı ile ince şeritler halinde kesilir, kenara alınır.
- Bezelyeler haşlanır ve buzlu suya alınıp süzülür.
- Tava ısıtılır. Tavuklar renk alana kadar pişirilir, başka bir tabağa aktarılır.
- Aynı tavaya pesto sos ve kabak alınır. Kabak dişe gelecek şekilde pişince bezelye ve küp küp kesilmiş közlenmiş kapya biberler eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına alınır, üzerine tavuk yerleştirilir. Afiyet olsun.
Semizotu Pestolu Kabak ve Limonlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.