Selanik Gevreği Tarifi
Selanik Gevreği tarifi: Selanik Gevreği için gerekli malzemeler nelerdir? Selanik Gevreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Selanik Gevreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  yumurta
 - 3/4 su bardağı  toz şeker
 - 3/4 su bardağı  sıvı yağ
 - 1 tatlı kaşığı  sirke
 - 2 su bardağı  un
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 1/2 su bardağı  kuru üzüm
 - 1/2 su bardağı  iri çekilmiş ceviz içi
 - 1/2 su bardağı  iri çekilmiş fındık içi
 
Selanik Gevreği tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına koyun. Unun 1 bardağını ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Sonra elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
 - Hamurunuza kuru üzüm, ceviz ve fındıkları da ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. Yarım parmak kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayın.
 - Fırını 200 dereceye ısıtın. Tepsiyi yerleştirin ve 180 dereceye getirin. 16-17. dakikada üzeri pembeleşince fırından çıkarın.
 - 2 parmak kalınlığında şeritler kesin, onları da dörde bölün. Dilimleri yan çevirip tekrar fırına verin. İyice gevreyince fırından alın. Afiyet olsun.
 
Selanik Gevreği tarifinin püf noktası nedir?
Süre fırına göre değişiklik gösterebilir, pişirme aşaması kontrollü olmalı.