Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği

Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği tarifi: Selanik Gevreği için gerekli malzemeler nelerdir? Selanik Gevreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Selanik Gevreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Selanik Gevreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına koyun. Unun 1 bardağını ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Sonra elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edin.
  • Hamurunuza kuru üzüm, ceviz ve fındıkları da ekleyip yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. Yarım parmak kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayın.
  • Fırını 200 dereceye ısıtın. Tepsiyi yerleştirin ve 180 dereceye getirin. 16-17. dakikada üzeri pembeleşince fırından çıkarın.
  • 2 parmak kalınlığında şeritler kesin, onları da dörde bölün. Dilimleri yan çevirip tekrar fırına verin. İyice gevreyince fırından alın. Afiyet olsun.

Selanik Gevreği tarifinin püf noktası nedir?

Süre fırına göre değişiklik gösterebilir, pişirme aşaması kontrollü olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025