Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği

Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği tarifi: Selanik Gevreği için gerekli malzemeler nelerdir? Selanik Gevreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Selanik Gevreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık (kavrulmuş)
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm (istediğiniz kuru meyveler olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (tepsiye sürmek için)

Selanik Gevreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. 2-3 dakika çırpıp toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın. Fındık ve üzümü karışıma ekleyin.
  • İyice harmanladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz borcam veya fırına girebilen ufak bir tepsiye harcı dökün. Eşit bir şekilde tüm kaba harcı yayın ve düzeltin.
  • 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tam olarak soğuduktan sonra ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizerek 130 derecelik fırında gevrekleşene kadar kurutun. Afiyet olsun.

Selanik Gevreği tarifinin püf noktası nedir?

Dilimledikten sonra konntrollü şekilde kurutmaya dikkat ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025