Şekilli Kurabiye Tarifi
Şekilli Kurabiye tarifi: Şekilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Şekilli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Şekilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiyeler İçin:
- 170 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 150 gram toz şeker
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 280 gram un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tutam tuz
Süslemesi İçin:
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 2 damla gıda boyası (isteğe göre)
Şekilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Toz şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile iyice çırpın.
- Çırptığınız karışıma 1 yumurtayı ekleyin ve mikser ile çırpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız kuru karışımı krema kıvamındaki ıslak karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hazırladığınız hamuru kalın bir disk haline getirip streç film ile sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde 1 santim inceliğinde açın.
- Hamuru dilediğiniz kalıpları kullanarak kesin.
- Kurabiyeleri dikkatlice yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 10 dakika kadar pişirin. Kenarları hafif renk almaya başladığında fırından çıkartmalısınız.
- Süslemesi için; yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek macun kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin.
- Karışımı küçük kaselere alarak dilediğiniz gıda boyası ile karıştırın.
- Her süslemeyi sıkma torbasına alın ve soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyin.
- Oda sıcaklığında süslemenin kuruması için 1 saat dinlendirin. Ardından servise hazır. Afiyet olsun!