Şekersiz Yağsız İrmik Helvası Tarifi
Şekersiz Yağsız İrmik Helvası tarifi: Şekersiz Yağsız İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Yağsız İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Şekersiz Yağsız İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı irmik
- 150 gram kaymak
- 1 su bardağı pekmez
- 3 su bardağı süt
Şekersiz Yağsız İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya kaymağı alın ve kaymak erimeye başlayınca irmiği içine alın.
- Sürekli karıştırarak irmiklerin rengi dönene dek yaklaşık 10-15 dakika kavurun.
- İrmiklerin rengi değiştikten sonra ayrı bir kasede süt ve pekmezi güzelce karıştırın.Kavrulmuş irmiklerin üstüne bu karışımı dökün ve tamamen çekene dek sürekli karıştırmaya devam edin.
- Tüm sütlü karışımı çeken helvanızı dilediğiniz gibi şekillendirin ve bir servis tabağına alın.Üstüne Hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serptikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Şekersiz Yağsız İrmik Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine tat vermesi için vanilin de ilave edebilirsiniz. Pekmezle birlikte bal da ilave edebilirsiniz.