Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye Tarifi
Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye tarifi: Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet orta boy
Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 70 gram kuru dut (çekilmiş) (ya da dut şekeri)
- 1 adet yumurta
- 3 gram karbonat
- 100 gram bitter çikolata
- 1,5 su bardağı tam buğday unu (ilave isteyebilir)
- 1 çimdik tuz
Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve dut şekerini homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz.
- 1 yumurtayı ekleyip sadece karışana kadar mikserle çırpıyoruz.
- 1 bardak un, karbonat ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- En son çikolataları ekleyip çok karıştırmadan yoğuruyoruz.
- Ortalama 40 gram büyüklüğünde yuvarlıyoruz. 180 derece, önceden ısıttığımız fırında 7 dakika (maksimum 10 dakika) pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Şekersiz Tam Buğdaylı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tepsiyi fırından aldıktan sonra kurabiyelerin oda sıcaklığına gelmesini beklemenizi tavsiye ederim. Zor ama beklediğinize değecek!