Şekersiz Sacher Pasta Tarifi
Şekersiz Sacher Pasta tarifi: Şekersiz Sacher Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Sacher Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şekersiz Sacher Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet günkurusu kayısı
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı badem unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 130 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Şekersiz Sacher Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Kuru kayısıları 15-20 dakika kaynar suyun içinde beklettikten sonra el blenderıyla püre haline getirin. 2 yemek kaşığı püreyi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Kalan püreye yumurta sarılarını, süt, zeytinyağı, limon suyu, tarçın, kakao ve karbonatı ekleyin, her bir eklemeden sonra iyice çırpın.
- Badem ununu da ekledikten sonra spatulayla karışımı bütünleştirin. Ayrı bir kapta mikserle çırpıp kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını da karışıma ekleyin ve aynı oopsie ekmeklerde yaptığımız gibi nazikçe karıştırın.
- 15 santimlik yuvarlak bir kalıbı yağlayıp, harcı aktarın ve 180C fırında, 45-50 dakika pişirin.
- Fırından çıkıp soğuyan keki, büyük bir ekmek bıçağı yardımıyla ortadan ikiye kesin, iki dilim arasına başta ayırdığımız püreyi yayın.
- Hindistan cevizi yağıyla birlikte mikrodalga veya benmaride erittiğiniz çikolataları pasta üzerine eşit şekilde dağıtın. Pasta, 30 dakika buzdolabında bekledikten sonra servise hazır.
Şekersiz Sacher Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Pastayı buzdolabında muhafaza edin, fakat servisten önce tercihen 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bu şekilde dilimleme sırasında çikolata katmanının kırılmasını da engelleyebilirsiniz.