Şekersiz Lokma Tatlısı Tarifi
Şekersiz Lokma Tatlısı tarifi: Şekersiz Lokma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Lokma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kase
Şekersiz Lokma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı pekmez
- 3 çorba kaşığı tahin
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çay bardağı sade soda
- 6 çorba kaşığı tam buğday unu
- 2 çay kaşığı (silme) kabartma tozu ya da karbonat
- 3 çorba kaşığı fındık içi
- 1 adet büyük boy kırmızı elma
Şekersiz Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle keki pişirelim. Un hariç butun malzemeleri bir kabın içerisinde tel çırpıcıyla karıştıralım. Unu ekleyip tekrar karıştıralım. 175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
- Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra keki dilimleyelim ve elimizle ufalayalım.
- Toz haline gelen kekten 2 su bardağını bir kaba ayıralım. Elmanın kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Yapacağımız sostan 1 yemek kaşığı kekin içine ilave edelim. Fındık kırığını da harca ekleyelim.
- Harç ele yapışmayan yumuşacık bir harç olacak. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.
- Hepsine aynı işlemi yapalım.
- Sosu için; bir kasede sos malzemerini kaşıkla karıştıralım. Sütü yavaş yavaş ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
- Ardından topların üzerine gezdirerek servis edelim. Afiyetler olsun!
Şekersiz Lokma Tatlısı tarifi için servis önerisi
Üzerine çikolata, tahin ya da fındıkla da servis edebilirsiniz.