Şekersiz Kuru Baklava Tarifi
Şekersiz Kuru Baklava tarifi: Şekersiz Kuru Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Kuru Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Şekersiz Kuru Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2-3 adet yufka
- 1 kase tahin
- 1/2 kase fındık
- 1/2 kase ceviz
- 1 paket çikolata (arzuya göre)
- 1 kahve fincanı susam (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Şekersiz Kuru Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fındıklarımızı ve cevizlerimizi toz haline getiriyoruz. İsteğe göre içine susamları karıştırıyoruz.
- Tereyağımızı eritiyoruz.
- İlk yufkamızı tezgaha seriyoruz ve her yerine gelecek şekilde önce tereyağını fırçayla sürüyoruz. Üzerine yine fırçayla tahini sürüyoruz.
- Ceviz, fındık, susam karışımını serpiştirip yufkamızı rulo haline getiriyoruz.
- Baklava şeklinde (istediğiniz boyuta göre) 1 ya da 2 parmak kalınlığında verev olarak kesiyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip en son üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürüyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Şekersiz Kuru Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Üzeri kızarana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Her fırında pişme süresi farklılık gösterebilir. Çabuk pişiyor, gözünüzü ayırmayın.