Şekersiz İncirli Tart Tarifi
Şekersiz İncirli Tart tarifi: Şekersiz İncirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz İncirli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Şekersiz İncirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (çay bardağından iki parmak eksik olacak)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı hurma özü (keçiboynuzu pekmezi veya özü de olur)
- 1 su bardağı ceviz
- 7-8 adet incir
- 3 çorba kaşığı tereyağ (veya Hindistan cevizi yağı)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şekersiz İncirli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Unu derin bir kaba alıyoruz; içerisine yumurta, yoğurt, sirke, kabartma tozunu, tereyağını ve pekmezi ekleyip iyice yoğuruyoruz. 20 dakika kadar üzeri kapalı şekilde dolapta bekletiyoruz.
- Hamur dinlenirken incirleri ocakta birkaç dakika çeviriyoruz; içerisine tarçın ve kırılmış cevizi ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp çatal ile delikler açıyoruz; orta kısmına incirli harcı döküyoruz ve hamuru kenarlardan kapatıyoruz. Hamur fazla geldiği için ben kalan hamurla poğaça gibi açıp arasına bir tane incir koyup kapattım.
- Turtayı 150 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp servis ediyoruz.
Şekersiz İncirli Tart tarifinin püf noktası nedir?
İncirlerimizi pişirmeden dilimleyerek de hamurun üzerine dilimleyebilirsiniz.