Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekersiz İncirli Galette Tarifi

Şekersiz İncirli Galette

Şekersiz İncirli Galette Tarifi

Şekersiz İncirli Galette tarifi: Şekersiz İncirli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz İncirli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekersiz İncirli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 100 gram soğuk tereyağı (küp doğranmış)
  • 5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı dut şekeri (kuru dutlardan elde edilecek)
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 3-4 damla elma sirkesi

Püresi İçin:

  • 2 adet incir
  • 2 yemek kaşığı dut şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üstü İçin:

  • 4 adet incir
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı hindistan cevizi şekeri

Şekersiz İncirli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuru dutlarımızı mutfak robotuna alıp toz şeker gibi olana kadar çekelim.
  • Unu, elde ettiğimiz dut şekerini ve soğuk tereyağını bir mutfak robotuna alıp parçalara ayrılana kadar çekelim.
  • Üzerine soğuk su ve sirkeyi de ekleyip, şöyle bir çevirip hamuru elimize alalım ve toparlayalım. 10 dakika buzdolabında bekletelim.
  • Hamur dinlenirken püre için gerekli olan tüm malzemeleri mutfak robotuna alıp püre haline getirelim.
  • Dinlenen hamurumuzu iki adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açalım.
  • Altta kalan yağlı kağıtla birlikte hamurumuzu tepsiye alalım.
  • Kenarlarda bir miktar boşluk bırakarak, hamurun ortasına püremizi yayalım.
  • Bu esnada fırınımızı 180 dereceye getirelim ve ısıtalım.
  • Pürenin üzerine ince ince, yuvarlak şekilde dilimlediğimiz incirleri dizelim.
  • İncirlerin üzerine tarçın ve Hindistan cevizi şekerini de ekleyelim.
  • Kenarlarda kalan hamurları incirlerin üzerine kapatalım.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Şekersiz İncirli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamurda kullanılan tüm ürünlerin soğuk olması gereklidir. Robotta hamuru çok fazla döndürürsek tereyağı ısınıp erir ve hamur kıyır kıyır olmaz. Hindistan cevizi şekeri yoksa kullanmayabilirsiniz. Dut şekeriniz yoksa rafine şeker de kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025