Şekersiz Hafif Tatlı Tarifi
Şekersiz Hafif Tatlı tarifi: Şekersiz Hafif Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Hafif Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Şekersiz Hafif Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı yulaf ezmesi
- 6 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 adet büyük boy muz
- 1 çay bardağı bal
- 2 su bardağı süt
- 1,5 - 2 su bardağı kakao
Şekersiz Hafif Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Sütü bir tencerenin içerisinde ılıtın. Ilıttıktan sonra içerisine yulafları koyun ve bir kenarda 5-10 dakika kadar bekletin.
- Şekersiz fıstık ezmesi, muz, bal ve çiğ bademleri blenderdan geçirin. Sütün içerisinde bekleyen yulafların içerisine ilave edin.
- Spatula yardımıyla tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından azar azar kakao ilave ederek koyu kıvamlı bir harç elde edin.
- Orta boy bir borcamın içerisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız harcı borcamın içerisine aktarın ve üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
- Buzlukta yaklaşık 3 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çıkarıp bıçak yardımıyla dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
Şekersiz Hafif Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine muz koymadan bal miktarını çoğaltarak da yapabilirsiniz. Çiğ fındık, ceviz gibi kuru yemişleri de ilave edebilirsiniz. Raw bal ya da raw kakao kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz. Üzerine toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi de ilave edebilirsiniz.