Şekersiz Güllaç Tarifi
Şekersiz Güllaç tarifi: Şekersiz Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 dilim
Şekersiz Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı ceviz (veya fındık)
- 2 su bardağı süt
- 2 adet güllaç yaprağı
- 1 yemek kaşığı doğal gül suyu
Şekersiz Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Sütü ısıtın, kaynamadan ocaktan alın. İçine balı ekleyin, karıştırın.
- Süt ılındıktan sonra dörde böldüğünüz 1 güllaç yaprağını süte batırıp küçük bir tepsiye veya kaba yerleştirin. Benim kabım 20x20 cm.
- Üzerine bir kepçe süt dökün ve fındığı ekleyin. Kalan güllaç yapraklarını da süte batırarak dizin. Kalan sütü de üstüne dökün.
- Ben dolapta 2 saat beklettikten sonra üzerini fıstık ve kayısı ile süsledim. Elinizdeki malzemelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekersiz Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Çok tatlı seviyorsanız 1 buçuk yemek kaşığı bal koyabilirsiniz. Süt ılınmadan güllaç yapraklarını batırırsanız yapraklar parçalanır.