Şekersiz Fıstık Ezmesi Tarifi
Şekersiz Fıstık Ezmesi tarifi: Şekersiz Fıstık Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Fıstık Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Şekersiz Fıstık Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram yer fıstığı (Kabuksuz)
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (sıvı halde)
Şekersiz Fıstık Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- 350 gram yer fıstığını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
- Yaklaşık 10 dakika kadar fıstıkları kavurun. Yanmamasına dikkat edin.
- Kavrulan yer fıstıklarını bir robota alın ve çekin. Ara ara robotun kapağını açarak karıştırın. Yavaş yavaş çekmeye özen gösterin.
- 10 dakika bu şekilde çektikten sonra (bu süre robotunuzun performansına göre değişebilir) içerisine Hindistan cevizi yağı ve balı ekleyin.
- 5-6 dakika daha ara ara karıştırarak çekmeye devam edin. Akışkanlığı istenilen kıvama gelince çekme işlemini sonlandırın.
- Sabah kahvaltılarında bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekersiz Fıstık Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine tarçın, yenibahar gibi farklı baharatlar ekleyerek daha farklı bir fıstık ezmesi elde edebilirsiniz.
Şekersiz Fıstık Ezmesi tarifi için servis önerisi
Kahvaltılarda tüketebilirsiniz. Dilerseniz bir kavanozda saklayıp pasta veya kurabiyeler de kullanabilirsiniz.