Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı tarifi: Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram bal kabağı
- 1,5 su bardağı su
Servisi için:
- 50 gram ceviz içi
- 4 tatlı kaşığı agave şurubu
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Dilimlenmiş bal kabaklarının kabuklarını soyun. Yeşil kısımlarını kullanmamaya özen gösterin.
- Dilimlenmiş kabakları fırın poşetine yerleştirin. Yaklaşık 1,5 su bardağı suyu fırın poşetine aktarın. Kabakların üzerini geçmemesine dikkat edin.
- Fırın poşetini sıkıca bağlayın. Üzerine kürdan yardımıyla birkaç delik açın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabaklar yumuşayıp, esmerleşene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Pişen bal kabaklarını servis tabağına alın, soğumadan üzerine agave şurubu gezdirin.
- Ceviz içlerini iri parçalar halinde üzerine serpiştirdikten sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Fırın poşeti içerisindeki su miktarı, yaklaşık bir parmak kalınlığında olmalıdır.
Şekersiz Fırında Kabak Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlıyı; bir top light dondurma ile servis edebilir, tarçın gibi baharatlara servisinde yer verebilirsiniz.