Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekersiz Erik Pestili Tarifi

Şekersiz Erik Pestili

Şekersiz Erik Pestili Tarifi

Şekersiz Erik Pestili tarifi: Şekersiz Erik Pestili için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Erik Pestili nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekersiz Erik Pestili yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram erik
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase ceviz (badem, çiğ fındık)(arttırıp azaltabilirsiniz)

Şekersiz Erik Pestili tarifi nasıl yapılır?

  • Yıkayıp çekirdeklerini çıkardığınız erikleri derin bir tencereye alın.
  • 1 kg meyveye 1 bardak olacak şekilde su ile meyveleri 2-3 dakika kaynatın.
  • Meyveleri tencereden alıp blender’dan geçirin ve püre haline getirin.
  • İçine sevdiğiniz kuru yemişleri (çiğ) ekleyerek karıştırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımdan ince bir tabaka olacak şekilde serin ve güneşte 2 gün boyunca kurumaya bırakın.
  • Kuruduktan sonra şeritler kalinde kesin, rulo yapın ve dolapta saklayın. Afiyet olsun.

Şekersiz Erik Pestili tarifinin püf noktası nedir?

Eğer tencerede hafif pişirdikten sonra tadı size ekşi gelirse tatlandırıcı veya esmer şeker ekleyebilirsiniz, ben hafif ekşi sevdiğim için hiç şeker eklemedim. Güneşte kurutmak istemezseniz fırını 140 dereceye ısıtıp fırın kapağını aralık bırakabilirsiniz. Bu şekilde meyvenin kıvamını kontrol ederek pestilinizi kurutabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025