Şekersiz Elmalı Tart Tarifi
Şekersiz Elmalı Tart tarifi: Şekersiz Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Şekersiz Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 6 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı yulaf kepeği unu
- 3/4 su bardağı hindistan cevizi unu
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı su
İç harcı için:
- 3 adet kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/3 su bardağı su
Üzeri için:
- 3 adet kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
- 1/2 adet limonun suyu
Şekersiz Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Püre için elmaların kabuklarını soyup, küp küp keselim ve tarçınlayalım. 1/3 su bardağı suda kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra blenderdan geçirelim. Soğumaya bırakalım.
- Tart hamuru için bir tencerede öncelikle yağı eritelim ve yağ kahverengi renge dönmeye başlayınca ocaktan alalım.
- Tereyağ ılınınca içine unları, tuzu, suyu ekleyip, bir hamur haline gelene kadar karıştıralım.
- Hamuru, küçük bir kalıba yayarak yerleştirelim. Tart kalıbı küçük boy olmalı. Ya da kelepçeli küçük boy bir kalıp kullanabilirsiniz. Kalıba hamuru güzelce yaydıktan sonra 30 dakika dinlendirelim.
- Bu esnada üzeri için 3 elmanın kabuklarını soyup küçük ince dilimler şeklinde keselim. Bir kasede üzerine limon suyunu dökelim, tarçın ve muskat ekleyip ovduktan sonra 30 dakika bekletelim.
- Dinlenmiş hamurun içine püreyi dökelim. Üzerine dilimlenmiş ve marine edilmiş elmaları dizelim
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirelim. Elmaların üzeri kızarınca fırından alalım ve ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz.