Şekersiz Dondurma (Nice Cream) Tarifi
Şekersiz Dondurma (Nice Cream) tarifi: Şekersiz Dondurma (Nice Cream) için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Dondurma (Nice Cream) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Şekersiz Dondurma (Nice Cream) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet muz (120 g)
- 200 gram çilek
- 50 gram ahududu
- 100 gram labne (4 yemek kaşığı)
- 1/3 su bardağı süt (arzuya göre)
Şekersiz Dondurma (Nice Cream) tarifi nasıl yapılır?
- Meyveleri temizleyin. Saplarını ayırın. Muzun kabuğunu soyarak dilimleyin. Birbirlerine yapışmayacak şekilde bir tepsi veya kap içerisinde buzlukta dondurun.
- İyice donduktan sonra meyveleri tercihen bir mutfak robotuna alın. Üzerin labneyi ekleyin ve ara ara karıştırarak çekmeye başlayın. Eğer robot takılıyorsa azar azar süt ekleyerek çekmeye devam edin.
- Tüm karışım tamamen pürüzsüz hale gelince genişçe bir kaba aktarın. 5-10 dakika daha buzlukta dinlendirin.
- Ardından porsiyonlayarak hemen servis edin. Üzerine dilediğiniz kuru yemişi serpin. Daha sonra tüketecekseniz kalıplara aktarıp tekrar mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz. Çubukla dondurup çubuk dondurma olarak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!