Şekersiz Armut Tatlısı Tarifi
Şekersiz Armut Tatlısı tarifi: Şekersiz Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Armut Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Şekersiz Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy armut
- 4 tatlı kaşığı yulaf
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı vanilya (sıvı)
Şekersiz Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Armudu güzelce yıkadıktan sonra sapını ve çöpünü temizleyip ince halkalar halinde keselim, önceden ısıttığımız teflon ya da seramik tavada kısık ateşte armutların kabuğu kararana kadar ortalama 7-8 dakika armutları pişirelim.
- 4 kaşık yulaf ve 1 su bardağı sütü yulaf sütü çekene kadar, kısık ateşte pişirelim, ocağı kapatalım, ılınınca içine 1 tatlı kaşığı bal, yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyip blenderda pürüzsüz bir krema olana kadar çırpalım.
- Sevdiğimiz bir sunum tabağı seçelim. Armut, 1 kat krema olacak şekilde armut dilimleri bitene kadar (arada benim gibi dayanamayıp 1-2 dilim yerseniz de kalan armutlarla) üst üste dizelim.
- En üste biraz daha krema koyup yanlardan akmasını sağlayalım, ben fındık ezmesi ve minik pasta süsleriyle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.