Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekersiz Armut Tatlısı Tarifi

Şekersiz Armut Tatlısı

Şekersiz Armut Tatlısı Tarifi

Şekersiz Armut Tatlısı tarifi: Şekersiz Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şekersiz Armut Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekersiz Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy armut
  • 4 tatlı kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya (sıvı)

Şekersiz Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Armudu güzelce yıkadıktan sonra sapını ve çöpünü temizleyip ince halkalar halinde keselim, önceden ısıttığımız teflon ya da seramik tavada kısık ateşte armutların kabuğu kararana kadar ortalama 7-8 dakika armutları pişirelim.
  • 4 kaşık yulaf ve 1 su bardağı sütü yulaf sütü çekene kadar, kısık ateşte pişirelim, ocağı kapatalım, ılınınca içine 1 tatlı kaşığı bal, yarım çay kaşığı vanilyayı ekleyip blenderda pürüzsüz bir krema olana kadar çırpalım.
  • Sevdiğimiz bir sunum tabağı seçelim. Armut, 1 kat krema olacak şekilde armut dilimleri bitene kadar (arada benim gibi dayanamayıp 1-2 dilim yerseniz de kalan armutlarla) üst üste dizelim.
  • En üste biraz daha krema koyup yanlardan akmasını sağlayalım, ben fındık ezmesi ve minik pasta süsleriyle süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025