Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Reçeli Tarifi

Şekerpare Reçeli

Şekerpare Reçeli Tarifi

Şekerpare Reçeli tarifi: Şekerpare Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gr. şekerpare kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Şekerpare Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıları güzelce yıkayın.
  • Ardından ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp çelik bir tencereye alın.
  • Üstüne toz şekeri gezdirip, 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
  • Ardından üstüne yarım su bardağı suyu ekleyip en kısık ateşte kaynamasını bekleyin.Kaynadıktan sonra ocağın altını açın ve bu şekilde 15 dakika daha pişirin.Son olarak limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyetler olsun!

Şekerpare Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

İçerisine koyacağınız limon suyu kıvamını ve lezzetini dengeleyecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025