Şekerpare Reçeli Tarifi
Şekerpare Reçeli tarifi: Şekerpare Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Şekerpare Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gr. şekerpare kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekerpare Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Kayısıları güzelce yıkayın.
- Ardından ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartıp çelik bir tencereye alın.
- Üstüne toz şekeri gezdirip, 1 saat kadar bu şekilde bekletin.
- Ardından üstüne yarım su bardağı suyu ekleyip en kısık ateşte kaynamasını bekleyin.Kaynadıktan sonra ocağın altını açın ve bu şekilde 15 dakika daha pişirin.Son olarak limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun ve buzdolabında muhafaza edin. Afiyetler olsun!
Şekerpare Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine koyacağınız limon suyu kıvamını ve lezzetini dengeleyecektir.