Şekerpare Tarifi
Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 5 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağı (ya da margarin)
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin. Şerbetiniz hazır! Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Şekerpare hamuru için gerekli olan un hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
- Ardından ununu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan, cıvık olmayan bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tepsiye oval şeklini vererek dizin.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük boy tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil vererek dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Fansız ayar kullanın, pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir bu nedenle kontrollü pişirin.
- Ardından fırından şekerparelerinizi alın. Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu şekilde azaltmış olursunuz. Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
- En az 2 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şekerpare hamurunu çok cıvık yapmamaya özen gösterin. Ele yapışmayan yumuşacık bir kurabiye hamuru gibi düşünebilirsiniz kıvamını. Dilerseniz tereyağı yerine aynı oranda margarin de kullanabilirsiniz. Lezzetlendirmek için içerisine vanilin, limon veya portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz. Şekerparelerin erimemesi için mutlaka fırından alınca 3-4 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından şerbetini azar azar verin.
Şekerpare tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine antep fıstığı, ceviz, badem, Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.