Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Tarifi

Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-2,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, pudra şekeri ,irmik ve yumurtayı bir kaba alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine birer fındık koyarak hafifçe bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
  • Sıcak tatlıları soğuk şerbetle buluşturun. Üzerine bir tepsi kapatın. Şerbeti iyice içine çekince servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025