Şekerpare Tarifi
Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri ,irmik ve yumurtayı bir kaba alın.
- Üzerine diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Aralıklı olarak tepsiye yerleştirin.
- Üzerlerine birer fındık koyarak hafifçe bastırın.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
- Sıcak tatlıları soğuk şerbetle buluşturun. Üzerine bir tepsi kapatın. Şerbeti iyice içine çekince servis yapın. Afiyet olsun.