Şekerpare Tarifi
Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya (isteğe göre)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için şeker, su ve limonu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir karıştırma kabında un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi hafifçe karıştırıyoruz. Üzerine kontrollü olarak un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak hafifçe bastırarak inceltiyoruz. Ortalarına bir adet fındık batırıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbeti döküp tam olarak şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat bekletiyoruz.