Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Tarifi

Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya (isteğe göre)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 16 adet fındık

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için şeker, su ve limonu bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Ayrı bir karıştırma kabında un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi hafifçe karıştırıyoruz. Üzerine kontrollü olarak un ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak hafifçe bastırarak inceltiyoruz. Ortalarına bir adet fındık batırıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan bir iki dakika sonra tamamen soğumuş olan şerbeti döküp tam olarak şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat bekletiyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025