Şekerpare Tarifi
Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 tabaklık
Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı, pudra şekeri ve sıvı yağı karıştırıp yumurta eklenir ve karıştırmaya devam edilir. (1 tam yumurta 1 yumurtanın akı içine sarısı üstüne olucak)
- İrmik ve Hindistan cevizini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Yavaş yavaş unu ekliyoruz. Bu sırada kabartma tozunu da ekliyoruz.
- Un ölçüsü farklılık gösterebilir azar azar ekleyin. Hamur yumuşak kıvamda olucak.
- Hazırlanan hamurdan parçalar alıp yuvarlıyoruz. 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Bu arada şerbeti ocağa koyuyoruz, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçen tatlıya ılıyan şerbetimizi döküyoruz.
- Ben kişi başı 3 adetten hesapladım. Bu ölçülerle orta boy hamurlar hazırlayarak 36 adet çıkardım. Şerbeti çeken tatlıyı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Şerbetin soğuk olmasına dikkat edin.