Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Tarifi

Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye , şeker ve su koyup kaynatın 10 dakika .
  • Yoğurma kabına, şeker yumurta, sıvı yağ ilave edin.
  • Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, irmik ilave edip yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında olacak.
  • Tepsiye şekil verip dizelim çatalla çizik atın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Şekerpare ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021