Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Tarifi

Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye , şeker ve su koyup kaynatın 10 dakika .
  • Yoğurma kabına, şeker yumurta, sıvı yağ ilave edin.
  • Üzerine un, kabartma tozu, vanilya, irmik ilave edip yoğurun.
  • Kulak memesi kıvamında olacak.
  • Tepsiye şekil verip dizelim çatalla çizik atın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025