Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şekerpare Tarifi

Şekerpare

Şekerpare Tarifi

Şekerpare tarifi: Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 su bardağı (tepeleme) pudra şekeri
  • 1 su bardağı (tepeleme) irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz içi (arzuya göre)
  • 6 su bardağı su
  • 6 su bardağı (tepeleme) toz şeker
  • 1 adet limonun suyu

Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Yumuşamış margarini derin bir kaba alalım üzerine sırasıyla yumurta, pudra şekeri, irmik, vanilya ve unla karıştırılmış kabartma tozunu da ilave edip iyice yoğuralım. Şekli tamamen size ait.
  • Şekillendirdiğimiz tatlılarımızı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Fırında pişmeye bırakalım.
  • Kaynayan suya şekeri ilave edip 1 saate yakın kısık ateşte kaynatıyoruz. Ateşten almadan 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim.
  • Pişen tatlımızı soğumadan ılınan şerbetle ıslayalım ve birkaç kez ters düz edelim ki heryeri eşit şekilde şerbeti içsin. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce margarinimizi oda sıcaklığında yumuşatmaya özen gösterelim böylece malzemelerin birbirlerine çok daha iyi bir şekilde karışmalarını sağlamış olacağız. Dikkat edeceğimiz bir şey daha var ki o da malzemelerin birkaç saat öncesinden oda sıcaklığına getirilmesidir. Unumuzu eleyerek kullanmaya özen gösterelim böylelikle tatlımızın daha güzel kabarmasını sağlamış olacağız. Tatlımızın şerbeti de çok önemli, şerbetin kısık ateşte en az 1 saate yakın kaynaması gerekiyor. Şerbetin içine, ateşten almadan 5 dakika önce limon suyu ilave etmeyi unutmayın. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri ise, hamurun sıcak şerbetin ılık olmasıdır.

Şekerpare tarifi için servis önerisi

Tatlımızı çekilmiş ceviz içi ile servis yapalım. Tek sıra halinde, üst üste koymadan saklamalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025