Şekerli Hamur Kızartması Tarifi
Şekerli Hamur Kızartması tarifi: Şekerli Hamur Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Şekerli Hamur Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Şekerli Hamur Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı un
- 3 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
- 1 yemek kaşığı şeker (üzerine)
Şekerli Hamur Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bütün sıvı malzemeleri karıştırıyor, daha sonra un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenmiş hamurları mandalinadan biraz küçük bezelere ayırıyoruz ve her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açıyoruz.
- Tencereyi ocağa alıp yağı kızdırıyoruz.
- Kızgın yağda açmış olduğumuz hamurları kızartıyoruz. Kızaran hamurların üzerine şeker döküp servis ediyoruz.
Şekerli Hamur Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun özleşmesi için çok iyi yoğurmalısınız ve mutlaka dinlendirme yapmalısınız. Un ve kabartma tozu elenmeli.
Şekerli Hamur Kızartması tarifi için servis önerisi
İster şekerli veya ister marmelat, bal, pekmez ile de servis yapılabilir.