Şehzade Kebabı Tarifi
Şehzade Kebabı tarifi: Şehzade Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehzade Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Şehzade Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram dana kuşbaşı eti
- 3 su bardağı su (eti pişirmek için)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 3 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 adet patlıcan (küp doğranmış, kızartılmış)
- 2 adet köy biberi (üzeri için)
- 1 adet domates (dörde bölünmüş, üzeri için)
Sosu İçin:
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
Şehzade Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin yağda kızartın.
- Bir tencerede veya düdüklü tencerede etlerinizi mühürleyin ve üzerini geçecek kadar suyu ekledikten sonra yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Etler yumuşamaya yakın, ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sıvı yağ ile birlikte kavurun.
- Etleri de üzerine ilave ettikten sonra sarımsak, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip te krar karıştırın. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
- Bir güveç kabının veya fırına dayanıklı kabın içerisine küp doğranmış patlıcanları koyun.
- Üzerine etli karışımı da ekleyin.
- Köy biberi ve dilimlenmiş domatesleri de yerleştirdikten sonra salçalı su karışımını üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakın.