Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şehzade Kebabı Tarifi

Şehzade Kebabı

Şehzade Kebabı Tarifi

Şehzade Kebabı tarifi: Şehzade Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehzade Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şehzade Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram dana kuşbaşı eti
  • 3 su bardağı su (eti pişirmek için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 adet patlıcan (küp doğranmış, kızartılmış)
  • 2 adet köy biberi (üzeri için)
  • 1 adet domates (dörde bölünmüş, üzeri için)

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

Şehzade Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin yağda kızartın.
  • Bir tencerede veya düdüklü tencerede etlerinizi mühürleyin ve üzerini geçecek kadar suyu ekledikten sonra yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Etler yumuşamaya yakın, ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri sıvı yağ ile birlikte kavurun.
  • Etleri de üzerine ilave ettikten sonra sarımsak, pul biber, tuz ve  karabiberi ekleyip te krar karıştırın. Karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Bir güveç kabının veya fırına dayanıklı kabın içerisine küp doğranmış patlıcanları koyun.
  • Üzerine etli karışımı da ekleyin.
  • Köy biberi ve dilimlenmiş domatesleri de yerleştirdikten sonra salçalı su karışımını üzerine dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025