Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Şehriyeli Yoğurt Çorbası tarifi: Şehriyeli Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şehriyeli Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Şehriyeli Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerenin içerisine arpa şehriyeyi aktarın. Üzerine su ilave edin.
- Kapağı açık bir biçimde, kısık ateşte, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- O sırada ayrı bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve unu alın. Tel çırpıcı yardımıyla unun topaklanmamasına dikkat ederek güzelce çırpın.
- Kaynayan sudan bir kepçe yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızlıca çırpın.
- Bu şekilde birkaç kepçe daha ilave edin ve her seferinde hızlıca çırparak yoğurdun kesilmemesini sağlayın.
- Suyla karıştırdığınız yoğurtlu karışımı, tencerede kaynamakta olan şehriyelerin üzerine karıştırarak azar azar ilave edin. Bu esnada karıştırmayı bırakmayın.
- Karıştırarak kıvam almasını ve yoğurdun tam anlamıyla bütünleşmesini sağladıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Kıvamı aldığından ocaktan alın.
- Tereyağı ve toz kırmızı biberi eriterek bir sos hazırlayın ve çorbanızın üzerine gezdirerek servis edin.
Şehriyeli Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız yoğurtlu karışıma şehriyenin haşlama suyundan mutlaka ilave edin ve aktarma aşamasında azar azar ilave etmeye özen gösterin. Bir taraftan karıştırmayı ihmal etmeyin.
Şehriyeli Yoğurt Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz çorbanın sosuna kuru nane de ilave edebilirsiniz.