Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
Şehriyeli Pirinç Pilavı tarifi: Şehriyeli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şehriyeli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle zeytinyağı ve arpa şehriyeler tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
- Rengi dönüp iyice kavrulmadan tereyağı da eklenir ve eritilir. Yağ yanmadan yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler üzerine eklenerek 3 dakika kavrulur.
- Pirinçleri ölçtüğümüz bardakla üzerine 3,5 bardak su eklenir ve en son olarak tuzunu da dökerek karıştırılır. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pilav piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav arzu edildiği şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.