Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı tarifi: Şehriyeli Pirinç Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriyeli Pirinç Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şehriyeli Pirinç Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı sıcak su

Şehriyeli Pirinç Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle zeytinyağı ve arpa şehriyeler tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
  • Rengi dönüp iyice kavrulmadan tereyağı da eklenir ve eritilir. Yağ yanmadan yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler üzerine eklenerek 3 dakika kavrulur.
  • Pirinçleri ölçtüğümüz bardakla üzerine 3,5 bardak su eklenir ve en son olarak tuzunu da dökerek karıştırılır. Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pilav piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav arzu edildiği şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025