Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şehriye Pilavı Tarifi

Şehriye Pilavı

Şehriye Pilavı Tarifi

Şehriye Pilavı tarifi: Şehriye Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriye Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şehriye Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı arpa şehriye (150 g)
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300-350 ml))(tercihen tavuk, et veya sebze suyu)
  • 1 çay kaşığı tuz

Şehriye Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını geniş bir kapaklı tava veya tencerede sıvı yağ ekleyerek eritin.
  • İyice eriyip ısındıktan sonra şehriyeyi üzerine ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık-orta ateşte 3 dakika kadar kavurun.
  • Ardından sıcak suyu üzerine ilave edin ve tuzunu serpin. 20-30 saniye karıştırın ki taneler birbirine yapışmasın.
  • Su tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın, kapağını kapatıp suyunu çekene kadar en kısık ateşte pişirin. 25 cm çapınca bir tava/tencerede 10-15 dakika içerisinde suyunu tamamen çekmiş olacaktır.
  • Suyunu çekince kapağını açın. Tekrar karıştırın. Üzerine kağıt havlu veya kumaş bez örtüp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • 15-20 dakika sonra demlendiğinde maydanoz, kekik veya dilediğiniz taze yeşillik ve baharatları serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025