Şehriye Çorbası Tarifi
Şehriye Çorbası tarifi: Şehriye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Şehriye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Şehriye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet  soğan
 - 1 diş  sarımsak
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 tatlı kaşığı  domates salçası
 - 1 su bardağı  domates konservesi (püre veya rende şeklinde)
 - 1 litre  sıcak su
 - 1 çay bardağı  tel şehriye
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1/2 çay kaşığı  karabiber
 - 1 tatlı kaşığı  kuru nane
 
Şehriye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsağı da doğrayarak ezin. Tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek sotelemeye başlayın.
 - Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salça ve domates konservesini ekleyerek kısık-orta ateşte hafifçe sotelemeye devam edin.
 - Ardından sıcak suyu ekleyip karıştırın ve tel şehriyeyi de tencereye koyun. Kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar pişirin.
 - Tel şehriyeler güzelce piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Son olarak servis etmeden kuru nanesini ekleyerek karıştırın.
 - Servis kasesine aldıktan sonra dilerseniz üzerine hafifçe kızdırdığınız baharatlı tereyeğını gezdirin ve sıcak sıcak servis edin, afiyetler olsun!
 
Şehriye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Taze domates ve et/tavuk suyu kullanmak çorbanıza daha güzel bir lezzet katacaktır. Mevsiminde taze domatesi rendeleyerek kabuksuz haliyle kullanmanızı öneririz.
Şehriye Çorbası tarifi için servis önerisi
Dilerseniz kuru nane ve karabiberi çorbaya eklemeden 1 yemek kaşığı tereyağı hafifçe yakıp içine karıştırın ve ardından servis ederken üzerine dökün. Çorbanın içerisine haşlanmış bakliyat, didiklenmiş tavuk, veya minik küpler halinde kesilmiş kök sebzeler ekleyebilirsiniz.