Şeftalili Tersyüz Kek Tarifi
Şeftalili Tersyüz Kek tarifi: Şeftalili Tersyüz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Tersyüz Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Şeftalili Tersyüz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şeftali ve karamel kısmı için:
- 2 adet şeftali
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
Kek için:
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 100 ml. sıvı yağ
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
Şeftalili Tersyüz Kek tarifi nasıl yapılır?
- Baton kek kalıbı yağlanıp unlanır ve tabanına pişirme kağıdı yerleştirilir.
- Şeftali kabukları soyulur elma dilimi şeklinde kalın dilimlenir tabana dizilir. Karamel için küçük bir tavada toz şeker ve su hiç karıştırmadan kaynayana kadar yüksek, daha sonra orta ısıda karamel rengi alana kadar pişirilir.
- Bekletmeden şeftalilerin üzerine dökülür. Büyük bir kapta yumurtalar ve toz şeker rengi beyazlaşana kadar çırpılır.
- Yoğurt, sıvı yağ, tereyağ ve limon kabuğu rendesi eklenip çırpılır. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilin eklenip malzemeler homojen karışana kadar çok az çırpılır.
- Kek karışımı şeftalilerin üzerine dökülür. Önceden 180 derecede alt üst ayarda ısıtılan fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Pişme süresi fırına göre değişeceğinden 30 dakikadan sonra kontrollü pişirilir. Kürdan batılırıldığında temiz çıkıyorsa pişmiştir. İlk ısısı çıkınca servis tabağına ters çevirilir. Afiyet olsun.