Şeftalili Tava Keki Tarifi
Şeftalili Tava Keki tarifi: Şeftalili Tava Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Tava Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Şeftalili Tava Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı elenmiş un (+1 yemek kaşığı)
Tabanı için:
- 3 adet şeftali (ben nektarin kullandım öyle de nefis oldu)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (şeftalilerin üzerine serpmek için)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Şeftalili Tava Keki tarifi nasıl yapılır?
- Bu tarifte fırında kullanıma uygun bir tava kullanıyoruz. (26-28 cm'lik tava uygun olacaktır) Tavanın yüzeyi 2 yemek kaşığı şeker ile kaplanır.
- Üzerine dilimlenmiş şeftaliler dizilir. Şeftaliler kısık ateşte karamelize edilir. Bu şekilde hafif bir şekilde suyunu bırakacaklar.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı minik parçalar halinde tavaya eklenir. 1-2 dakika sonra kapatılır. Şeftaliler biraz yumuşamış olacaktır. Ocaktan alınır ve oda ısısında soğumaya bırakılır.
- Kek harcı hazırlanır. Şeker, yumurta ve vanilin 4-5 dakika boyunca köpük köpük olana kadar çırpılır. Üzerine süt sıvı yağ, un, kabartma tozu eklenerek 1-2 kez daha çırpılır. Kek harcı hazır.
- Kek harcı karamelize edilen şeftalilerin üzerine aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180°’de 25-30 dakika pişirilir.
- Kürdan testi yapılır ve fırın kapatılır. Dinlenmeye bırakılır. Soğuduğunda servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Şeftalili Tava Keki tarifinin püf noktası nedir?
Tava yerine kelepçeli kalıp da kullanılabilir.