Şeftalili Milföy Tart Tarifi
Şeftalili Milföy Tart tarifi: Şeftalili Milföy Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Milföy Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Şeftalili Milföy Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet milföy hamuru
- 4 adet şeftali (dilimlenmiş)
- 2 dilim ananas (küp doğranmış)
- 2 adet muz (dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
Üst Hamuru İçin:
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 avuç ceviz
Şeftalili Milföy Tart tarifi nasıl yapılır?
- 3 adet milföy hamurunu unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açarak birleştirin.
- Tereyağı veya margarin ile yağlanmış dikdörtgen fırın kabına açtığınız milföy hamurunu her yerine gelecek şekilde yerleştirin.
- Üzerine çatal yardımıyla delikler açıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Bir kaseye dilimlenmiş şeftali, ananas ve muzu koyun.
- Üzerine esmer şeker, buğday nişastası, tarçın ve muskat cevizini rendeleyip karıştırın.
- Ayrı bir kasede un, toz şeker, esmer şeker, tarçın ve eritilmiş tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Üzerine bir avuç cevizi elinizle parçalayarak ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Fırından çıkardığınız milföy hamurunun üzerine karıştırdığınız meyve karışımını ekleyin.
- Diğer kasede hazırladığınız unlu karışımı meyvelerin üzerine kaşık yardımıyla serpiştirin.
- Meyveleri ve hamur karışımını koyduktan sonra tartınızı 20 dakika daha fırına verin ve çıkardığınızda krem şanti veya karamel sosu serpiştirerek ılık olarak servis edin.