Şeftalili Karamelli Kek Tarifi
Şeftalili Karamelli Kek tarifi: Şeftalili Karamelli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Karamelli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Şeftalili Karamelli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Üstü İçin:
- 3-4 adet şeftali
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Şeftalili Karamelli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyuyoruz, kenar kısımlarına da katı yağ sürüyoruz.
- Şekeri uygun bir tavaya alıyoruz, şeker eriyip karamelize olunca hiç bekletmeden kalıbın tabanına döküp kaşıkla yayıyoruz.
- Şeftalilerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde dilimliyoruz. Karamelize şekerin üzerine, yan yana diziyoruz.
- Kek harcı için oda ısısındaki yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Üzerine yağı ve kremayı ekleyip biraz karıştırıyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Limon kabuğunu da ekliyoruz, kek harcını şeftalilerin üzerine yavaşça döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. (fırından fırına farklılık gösterebilir)
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çeviriyoruz. Kelepçeli kalıbı çıkarıp yağlı kağıdı yavaştan alıyoruz. Afiyet olsun.
Şeftalili Karamelli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Fırın kapağını ilk 25 dakika açmayın.