Şeftalili Karadutlu Yaz Keki Tarifi
Şeftalili Karadutlu Yaz Keki tarifi: Şeftalili Karadutlu Yaz Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Karadutlu Yaz Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Şeftalili Karadutlu Yaz Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 kase karadut (dondurulmuş)
- 2 adet şeftali
Şeftalili Karadutlu Yaz Keki tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın, ısınsın.
- Eritilmiş tereyağını ve şekeri bir kaba boşaltıp karıştırın. İçine yumurta ve sütü koyup tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kabın içinde un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırın. Harcın içine dökün ve tekrar karıştırın.
- Yuvarlak bir kalıp alıp içini yağlayın. En altına tam oturacak şekilde yağlı kağıdı kesin.
- Şeftalileri soyun. Bir tanesini küp küp en alta doğrayın, aralarına karadut yerleştirin. Harcın hepsini kalıba dökün.
- Kalan şeftaliyi üstüne doğrayın ve yine aralarına karadut dizin. Fırına atın, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Şeftalili Karadutlu Yaz Keki tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan keki tamamen soğumadan kesmeyin.