Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili İrmik Tatlısı Tarifi

Şeftalili İrmik Tatlısı

Şeftalili İrmik Tatlısı Tarifi

Şeftalili İrmik Tatlısı tarifi: Şeftalili İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İrmikli Kat için:

  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı şeker (150 g)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şeftalili kat için:

  • 3 adet şeftali (orta-büyük boy)
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Şeftalili İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, irmik ve şekeri geniş bir tencereye alın.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Ara ara karıştırarak 7-8 dakika kadar pişirin.
  • Yoğunlaşıp boza kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Su ile güzelce ıslatmış olduğunuz 25x50 boyutlarında bir borcama irmikli harcı boşaltın. Üzerini bir spatula ile düzeltin ve soğumaya bırakın.
  • 2 adet şeftalinin kabuğunu soyun ve dilimleyerek mutfak robotundan çekip püre haline getirin. Pudra şekeri ve suyu ekleyerek yayvan bir tencerede orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • 15 dakika sonra yoğunlaşan şeftali sosu irmik tatlısının üzerine döküp güzelce yayın.
  • Kalan 1 adet şeftalinin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayarak şeftali sosun üzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
  • Buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

Şeftalili İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Eğer şeftali mevsimi değilse veya sert bir şeftali kullanıyorsanız 2 yemek kaşığı nişastayla tarifte bulunan 2 bardak suyu karıştırarak şeftali sosu hazırlamanızı öneririz. Tarifte kullanılan borcam 50x25 cm boyutlarında en büyük dikdörtgen borcamdır. Daha küçük bir borcama yapacak olursanız dinlenme ve soğuma süresi uzayacak, kat kalınlıkları artacaktır. Borcamı su ile ıslatmanın sebebi tatlıyı yapışmadan kalıptan çıkarabilmektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025