Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette

Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 bardak un
  • 180 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet vanilya
  • 3 adet şeftali
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 adet vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
  • 1 çay bardağı süt

Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Önce hamurunu hazırlayalım. 3 su bardağı un, 180 gram soğuk margarin ya da tereyağı, 4 yemek kaşığı soğuk su, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çimdik tuzu mutfak robotumuzdan geçirelim.
  • Kısa sürede kıvam alan hamurumuzu , tezgahımıza alıp biraz da elimizle yoğuralım ancak elimizle fazla müdahale etmeyelim.
  • Hamurumuzu streçleyip 10 dakika dinlenmesi için dolabımızın buzluğuna koyalım.
  • O arada şeftalilerimizi soyalım, çekirdeklerini çıkaralım. Önce ortadan ikiye keselim daha sonra parmak kalınlığında dilimleyelim.
  • Tavamıza düzgün bir şekilde dizelim ve altını açalım. Kısıkta hafif sulanmasını bekleyelim.
  • Biraz su saldıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı tarçını serpiştirelim.
  • Şeftalileri çatal yardımıyla ters çevirelim, biraz da o yüzlerini pişirelim. Ortalama 10 dakikada renk alıp yumuşadıktan sonra kenara alabiliriz.
  • Hamuru buzluktan çıkarıp tezgahımızı yapışmaması için unlayalım. Merdane yardımıyla ile ortalama 0.5 cm kalınlığında açalım.
  • Açılan hamurumuzun ortasından başlayıp kenarlarına doğru şeftalilerimizi dizelim. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış 3-4 adet vişne koyalım.
  • Fazlalık kenarlarını bohça gibi iç tarafa kaplayıp bitirelim. Kenarlara yumurta sarısı sürüp, 1 yemek kaşığı şeker serpiştirelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, fırında 180 derecede ortalama 25-30 dakikada kenarları nar gibi kızaracaktır.
  • Fırından çıkarıp kenarda bir süre dinlendirelim. Daha dilerseniz 1 top vanilyalı dondurma ile sunabilirsiniz.

Şeftalili Galette tarifinin püf noktası nedir?

Püf noktalarından bir tanesi hamura mümkün olduğunca elle dokunmamak.

Şeftalili Galette tarifi için servis önerisi

Üzerine 1 top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz, hem çok yakışacak hem de serinletecektir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025