Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette

Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un

Şeftalili iç harcı için:

  • 3 adet şeftali
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Dolgusu için:

  • 1 kavanoz çikolata kreması

Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Rondoya tereyağı, şeker, tuz ve unu ekleyerek çalıştırıyoruz. Burada hamurumuzu elimiz değmeden hazırlamaya özen gösteriyoruz. Çünkü elimizin ısısıyla tereyağı erimemeli böylece kıyır kıyır olacak.
  • Toparlanan hamurumuzu streç film serdiğimiz tezgaha alıyoruz, hamuru  streçe sararak buzdolabında en az 30 dinlenmeye bırakıyoruz benimki 1 gün bekledi.
  • Bu esnada şeftalilerimizi kesiyoruz ve uygun bir kaba aktarıyoruz aynı kaba nişasta ve şekeri de ekliyoruz güzelce harmanlıyoruz ve üzerini streç film ile sarıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tezgaha hamurumuzu alıyoruz, üzerine biraz bastırarak yuvarlak şekil veriyoruz.
  • Üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştiriyoruz ve merdane yardımı ile açmaya başlıyoruz.
  • Yeterince genişlettikten sonra üzerinden pişirme kağıdını alarak, alttaki pişirme kağıdı ile hamurumuzu tepsimize aktarıyoruz.
  • Çikolata kremamızı hamurumuzun ortasına koyuyoruz. Kenarından 2 - 3 parmak genişliğinde boşluk bırakıyoruz ve kaşık yardımı ile yaydırıyoruz.
  • Çikolata kremasını üstüne şeftalilerimizi diziyoruz.
  • Hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlayarak kapatıyoruz. (dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdını yukarıya doğru kaydırarak da yapabilirsiniz)
  • Hamurumuzu kutladıktan sonra bir fırça yardımı ile şeftalinin kalan sosunu kenarlara sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Şeftalili galettemiz hazır. Afiyet olsun.

Şeftalili Galette tarifinin püf noktası nedir?

Hamura kesinlikle elimiz değmemeli robotta zaten kendini toparlıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025