Şeftalili Galette Tarifi
Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 6 tepeleme yemek kaşığı un
Şeftalili iç harcı için:
- 3 adet şeftali
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Dolgusu için:
- 1 kavanoz çikolata kreması
Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?
- Rondoya tereyağı, şeker, tuz ve unu ekleyerek çalıştırıyoruz. Burada hamurumuzu elimiz değmeden hazırlamaya özen gösteriyoruz. Çünkü elimizin ısısıyla tereyağı erimemeli böylece kıyır kıyır olacak.
- Toparlanan hamurumuzu streç film serdiğimiz tezgaha alıyoruz, hamuru streçe sararak buzdolabında en az 30 dinlenmeye bırakıyoruz benimki 1 gün bekledi.
- Bu esnada şeftalilerimizi kesiyoruz ve uygun bir kaba aktarıyoruz aynı kaba nişasta ve şekeri de ekliyoruz güzelce harmanlıyoruz ve üzerini streç film ile sarıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tezgaha hamurumuzu alıyoruz, üzerine biraz bastırarak yuvarlak şekil veriyoruz.
- Üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştiriyoruz ve merdane yardımı ile açmaya başlıyoruz.
- Yeterince genişlettikten sonra üzerinden pişirme kağıdını alarak, alttaki pişirme kağıdı ile hamurumuzu tepsimize aktarıyoruz.
- Çikolata kremamızı hamurumuzun ortasına koyuyoruz. Kenarından 2 - 3 parmak genişliğinde boşluk bırakıyoruz ve kaşık yardımı ile yaydırıyoruz.
- Çikolata kremasını üstüne şeftalilerimizi diziyoruz.
- Hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlayarak kapatıyoruz. (dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdını yukarıya doğru kaydırarak da yapabilirsiniz)
- Hamurumuzu kutladıktan sonra bir fırça yardımı ile şeftalinin kalan sosunu kenarlara sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur kızarana kadar pişiriyoruz.
- Şeftalili galettemiz hazır. Afiyet olsun.
Şeftalili Galette tarifinin püf noktası nedir?
Hamura kesinlikle elimiz değmemeli robotta zaten kendini toparlıyor.