Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette

Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 170 gram un
  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/3 çay kaşığı tarçın

Meyveli Harcı İçin:

  • 2-3 adet şeftali
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) şeker
  • 1-2 damla vanilya

Ezmeler İçin:

  • 1/2 ölçü badem ve fındık
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 damla vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Kenarları İçin:

  • 2-3 yemek kaşığı file badem
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker

Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu rondoda karıştırın. Kum gibi bir görüntü alınca içerisine azar azar soğuk su ekleyin, hamur hemen toparlanacaktır.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın, hafifçe yuvarlak şekil verin ve en az 30 dakika dolapta dinlendirin.
  • Şeftalileri ince şeritler halinde kesin, nişasta ve şeker ekleyerek güzelce karıştırın. Suyunu bırakması için bir köşede bekletin.
  • Ezme için gereken tüm malzemeleri rondoya alın, sürülebilir kıvama yaklaşana dek aralıklı şekilde karışımı çekin.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın, hamuru dolaptan alın ve açın.
  • İçerisine ezmeden ekleyin (köşelerinde boşluk kalacak şekilde) ve şeftalileri döşeyin. Hamurun köşelerini yağlı kağıt yardımıyla kapayın.
  • Meyve kabının dibinde kalan suyu, hamurun kenarlarına sürün. Üzerine file badem ve hafif toz şeker gezdirin. 25-30 dakika kenarlar pembeleşinceye dek pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025