Şeftalili Galette Tarifi
Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 170 gram un
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı soğuk su
- 1/3 çay kaşığı tarçın
Meyveli Harcı İçin:
- 2-3 adet şeftali
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) şeker
- 1-2 damla vanilya
Ezmeler İçin:
- 1/2 ölçü badem ve fındık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1-2 damla vanilya
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Kenarları İçin:
- 2-3 yemek kaşığı file badem
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker
Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?
- Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu rondoda karıştırın. Kum gibi bir görüntü alınca içerisine azar azar soğuk su ekleyin, hamur hemen toparlanacaktır.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın, hafifçe yuvarlak şekil verin ve en az 30 dakika dolapta dinlendirin.
- Şeftalileri ince şeritler halinde kesin, nişasta ve şeker ekleyerek güzelce karıştırın. Suyunu bırakması için bir köşede bekletin.
- Ezme için gereken tüm malzemeleri rondoya alın, sürülebilir kıvama yaklaşana dek aralıklı şekilde karışımı çekin.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın, hamuru dolaptan alın ve açın.
- İçerisine ezmeden ekleyin (köşelerinde boşluk kalacak şekilde) ve şeftalileri döşeyin. Hamurun köşelerini yağlı kağıt yardımıyla kapayın.
- Meyve kabının dibinde kalan suyu, hamurun kenarlarına sürün. Üzerine file badem ve hafif toz şeker gezdirin. 25-30 dakika kenarlar pembeleşinceye dek pişirin. Afiyet olsun.