Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette

Şeftalili Galette Tarifi

Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram soğuk tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un (6 tepeleme yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 3 adet şeftali
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker

Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Un, toz şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın, arzuya göre mutfak robotu kullanın.
  • Fındık büyüklüğünde soğuk tereyağı parçalarını un karışımına katıp parmak uçlarınızla hızlıca yedirin. Soğuk suyu damla damla akıtıp karıştırma işlemini sürdürün.
  • Bir araya toplanan hamuru, hava almayacak şekilde streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar dinlendirin.
  • Şeftalileri ince ince, yarım ay şeklinde dilimleyin. Derin bir kaba şekeri ve nişastayı alıp karıştırın. Şeftalileri bu karışımla harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
  • Tezgaha bir pişirme kağıdı çıkarın ve buzdolabından aldığınız hamuru üzerine yerleştirin. Üzerine bir pişirme kağıdı daha yerleştirerek hamuru yuvarlak bir şekilde açın.
  • Üzerindeki pişirme kağıdını alın ve alttaki pişirme kağıdı ile hamuru tepsiye taşıyın. Kenarlarını katlayacağınız için hamurun kenarlarında 2-3 parmak kadar boşluk bırakmaya dikkat edin.
  • Buzdolabında dinlendirdiğiniz şeftalileri, hamurun üzerine yuvarlak şekiller vererek sağdan sola doğru yerleştirin.
  • Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak kapatın. Katladığınız hamurun üzerine bir fırça yardımı ile şeftalilerin kasede kalan suyundan sürün.
  • Son olarak meyve suyundan sürdüğünüz kenarlara toz şeker serpin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında, hamuru kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025