Şeftalili Galette Tarifi
Şeftalili Galette tarifi: Şeftalili Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Şeftalili Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un (6 tepeleme yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 3 adet şeftali
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
Şeftalili Galette tarifi nasıl yapılır?
- Un, toz şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın, arzuya göre mutfak robotu kullanın.
- Fındık büyüklüğünde soğuk tereyağı parçalarını un karışımına katıp parmak uçlarınızla hızlıca yedirin. Soğuk suyu damla damla akıtıp karıştırma işlemini sürdürün.
- Bir araya toplanan hamuru, hava almayacak şekilde streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın ve 1 saat kadar dinlendirin.
- Şeftalileri ince ince, yarım ay şeklinde dilimleyin. Derin bir kaba şekeri ve nişastayı alıp karıştırın. Şeftalileri bu karışımla harmanlayın. Üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
- Tezgaha bir pişirme kağıdı çıkarın ve buzdolabından aldığınız hamuru üzerine yerleştirin. Üzerine bir pişirme kağıdı daha yerleştirerek hamuru yuvarlak bir şekilde açın.
- Üzerindeki pişirme kağıdını alın ve alttaki pişirme kağıdı ile hamuru tepsiye taşıyın. Kenarlarını katlayacağınız için hamurun kenarlarında 2-3 parmak kadar boşluk bırakmaya dikkat edin.
- Buzdolabında dinlendirdiğiniz şeftalileri, hamurun üzerine yuvarlak şekiller vererek sağdan sola doğru yerleştirin.
- Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak kapatın. Katladığınız hamurun üzerine bir fırça yardımı ile şeftalilerin kasede kalan suyundan sürün.
- Son olarak meyve suyundan sürdüğünüz kenarlara toz şeker serpin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında, hamuru kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.