Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftalili Crumble Tarifi

Şeftalili Crumble

Şeftalili Crumble Tarifi

Şeftalili Crumble tarifi: Şeftalili Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Crumble nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftalili Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un (ikisinden de birer parmak eksik)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (esmer şeker veya Hindistan cevizi şekeri de kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

Ara Kat İçin:

  • 4 adet şeftali (nektarinle karışık kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Şeftalili Crumble tarifi nasıl yapılır?

  • Un, irmik, şeker, tuz ve tereyağını ıslak kum kıvamı elde edene kadar rondodan geçiriyoruz.
  • Soğuk suyu ilave edip yaklaşık 30 saniye kadar daha geçirip hamuru fırın kağıdı serdiğimiz düz bir zemine alıyoruz.
  • Hamura yuvarlak şekil veriyoruz, altı ve üstü fırın kağıdı ile kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bu sırada küp küp doğradığımız şeftalilere şeker ve tarçın ekleyip, çok az karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Hamurun yarısını, fırın kağıdı serdiğimiz bir kaba taban yapıp bastırıyoruz. Sonra şeftalilerimizi ilave ediyoruz, üzerine kalan hamuru parça parça şekilde ufalanmış olarak serpiyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 190 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra hazır oluyor, afiyet olsun.

Şeftalili Crumble tarifinin püf noktası nedir?

Malzemeleri rondodan çok uzun süre geçirmemelisiniz yoksa tereyağınız erir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025