Şeftalili Crumble Tarifi
Şeftalili Crumble tarifi: Şeftalili Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Şeftalili Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 10 yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı un (ikisinden de birer parmak eksik)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker (esmer şeker veya Hindistan cevizi şekeri de kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı soğuk su
Ara Kat İçin:
- 4 adet şeftali (nektarinle karışık kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Şeftalili Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Un, irmik, şeker, tuz ve tereyağını ıslak kum kıvamı elde edene kadar rondodan geçiriyoruz.
- Soğuk suyu ilave edip yaklaşık 30 saniye kadar daha geçirip hamuru fırın kağıdı serdiğimiz düz bir zemine alıyoruz.
- Hamura yuvarlak şekil veriyoruz, altı ve üstü fırın kağıdı ile kapalı bir şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu sırada küp küp doğradığımız şeftalilere şeker ve tarçın ekleyip, çok az karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Hamurun yarısını, fırın kağıdı serdiğimiz bir kaba taban yapıp bastırıyoruz. Sonra şeftalilerimizi ilave ediyoruz, üzerine kalan hamuru parça parça şekilde ufalanmış olarak serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra hazır oluyor, afiyet olsun.
Şeftalili Crumble tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeleri rondodan çok uzun süre geçirmemelisiniz yoksa tereyağınız erir.