Şeftalili Cheesecake Tarifi
Şeftalili Cheesecake tarifi: Şeftalili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Şeftalili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için:
- 400 gram labne
- 200 gram krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
Şeftalili sos için:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet şeftali
- 1 yemek kaşığı (silme) nişasta
- 1/2 su bardağı su
Şeftalili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri iyice öğütün, erimiş tereyağı ile karıştırın ve kapların altına paylaştırın.nTabanı sıkıştırmak için çay bardağı kullanabilirsiniz.
- Labne ve toz şekeri biraz çırpın. Yumurtaları teker teker kırıp karıştırın. Sonra kalan krema malzemelerini ekleyip homojen olana kadar karıştırın.
- Sonra bisküvi tabanlı kaplara bu kremayı paylaştırın. Fırının en altına ısıya dayanıklı su dolu kap koyun ki cheesecakeler çatlamasın.
- Fırın 170 derecede biraz ısındıktan sonra orta göze muffin kabını koyun.
- 25-30 dakika arası yanları hafif kızarana kadar pişirin. Fırını kapatın ama cheesecakeler fırının içinde 15 dakika kadar kalsın hemen çıkarmayın. (Fırının kapağını biraz açın.)
- Sosu için yumuşamış olan şeftaliyi rendeleyin, nişastayı suda eritip şeftali ve şeker ile sos tenceresine alın ve ocağın altını yakın.
- Kıvam alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin, ocaktan alın.(Pütürlü kalmasını istemezseniz blendırdan da geçirebilirsiniz.)
- Soğuyunca cheesecakelerin üzerine paylaştırın ve dinlenmesi için 1 gün buzdolabında bekletin. Afiyet olsun...