Şeftalili Cheesecake Tarifi
Şeftalili Cheesecake tarifi: Şeftalili Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftalili Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Şeftalili Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 115 gram şeker
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 3 adet şeftali
Kırıntısı İçin:
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 170 gram un
Peynirli Kat İçin:
- 4 paket krem peynir
- 3 adet yumurta
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilyalı puding
- 200 mililitre sıvı krema
- 3 damla limon esansı (1 limonun kabuğunu rendeleyerek kullanabilirsiniz)
- 2 adet şeftali
Şeftalili Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kırıntılar için verilen malzemeleri iyice yoğurup kum haline getirelim (un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz) ve üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım.
- 3 adet şeftaliyi soyup ince ince doğrayalım ve orta kısımlarını alalım.
- Kek için tereyağını şeker ile 3 dakika çırpalım.
- Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kalan malzemeleri de ilave edip karıştıralım.
- Hamuru, her yerini yağladığımız 26 cm çapında bir kek kalıbına dökelim.
- Kestiğimiz şeftali dilimlerini üzerine dizelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırının orta katında 30 dakika pişirelim.
- Bu arada peynirli kat için peynirleri ve şekeri iyice çırpıp yumurtaları tek tek ilave edelim.
- Toz pudingi, limonu ve kremayı da ilave edip karıştıralım.
- Fırından çıkarttığımız kekin üzerine hemen peynirli katı dökelim.
- Kalan şeftalileri üzerine dizelim. Kırıntıları da en üste serpelim.
- Yine 180 derecede olan fırınımızın bu sefer üst katına pastamızı verelim ve 30 dakika daha pişirelim.
- İyice soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Şeftalili Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.