Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek Tarifi

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek Tarifi

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek tarifi: Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Meyveler için:

  • 3 adet büyük boy şeftali
  • 6 adet mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (175 gram)
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı (75 ml)
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt (150 ml)
  • 2 yemek kaşığı taze yoğurt (50 gram)
  • 3/4 su bardağı meyve püresi (150 gram)
  • 300 gram un (2+3/4 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı karbonat (3 gram)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 paket vanilin (5 gram)
  • 1 tutam tuz

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Şeftali soyulup ince olmayacak şekilde dilimlenir. Erikler dörde bölünür. Tavaya toz şeker serpilip orta kısık ateşte hiç dokunmadan yarı karamel olacak şekilde eritilir.
  • Üzerine meyveler yerleştirilir. Limon suyu eklenip kapağı kapalı, meyveler çatal batıracak kadar yumuşatılır.
  • 26 cm lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serilir. Kekin eşit kabarması için kenarların dış kısmı alimünyum folyo ile kaplanır.
  • Pişen meyvelerin yarısı aralıklı tabana yerleştirilir. Kalan meyveler blender ile püre yapılır. Soğutulur.
  • Yumurtalar ve toz şeker mikserle rengi açılıp kıvam alana kadar çırpılır.
  • Sırasıyla sıvı yağ, süt, yoğurt ve meyve püresi azar azar eklenirken çırpılmaya devam edilir.
  • Un, karbonat, kabartma tozu, vanilin ve tuz elenerek eklenir ve çırpmadan spatulayla karıştırılır. Kalıptaki meyvelerin üzerine yavaşça dökülür.
  • Önceden 180 dereceye alt üst ayarda ısıtılan fırında 45 dakika pişirilir. Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiştir.
  • Ilınınca bir bıçağın tersiyle kenarlardan kurtarılarak kalıptan çıkarılır. Servis tabağına ters çevrilip pişirme kağıdı sıyrılır. Tamamen soğuyunca çırpılmış krema veya dondurma ile servis edilir. Afiyet olsun.

Şeftali ve Mürdüm Erikli Kek tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025