Şeftali ve Erikli Galette Tarifi
Şeftali ve Erikli Galette tarifi: Şeftali ve Erikli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali ve Erikli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Şeftali ve Erikli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Galette hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay bardağı tuz
- 180 gram soğuk tereyağı
- 1/4 su bardağı soğuk su
İç malzemesi için:
- 3 adet orta boy şeftali
- 4 adet erik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kenarları için:
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şeftali ve Erikli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Galette için un, şeker, tuz ve tereyağını robottan geçirin. Ardından suyu ekleyerek çok az yoğurun ve streç filme sararak 1 saat dolapta dinlendirin.
- Meyveleri dilediğiniz şekilde doğrayarak bir kaba alın ve esmer şeker, nişasta, limon suyuyla harmanlayın. Meyveleri bu şekilde 15-20 dakika bekletin.
- Dinlendirdiğiniz hamuru un serptiğiniz yağlı kağıdın üzerinde daire biçiminde açın.
- Kenarlarında 5 cm'lik pay bırakarak esmer şeker serpin ve meyveleri dilediğiniz gibi yerleştirin.
- Hamurun boş bıraktığınız kenarlarını meyvelerin üzerine gelecek biçimde kapatın.
- Hamurun kenar kısımlarına yumurta akı sürün ve 200°C alt-üst fırında 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Şeftali ve Erikli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Fırından çıkan Galette'nizin kenarlarına pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.