Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali ve Ahududulu Islak Kek Tarifi

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek Tarifi

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek tarifi: Şeftali ve Ahududulu Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali ve Ahududulu Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1/3 su bardağı bal (ya da istediğiniz herhangi bir tatlandırıcı)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet orta boy şeftali
  • 1 su bardağı ahududu (çilek de olur)
  • 1 avuç yaban mersini (üstüne, arzuya göre)

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeleri bir kapta çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip bir spatulayla karıştırın.
  • Ahududuları hamura ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kare bir fırın kabının tabanına yerleştirin. Dilimlenmiş 1 şeftaliyi üzerine dizin.
  • Ardından kalan hamuru yayın ve yine şeftali dilimlerini yerleştirin. Varsa en üste biraz da yaban mersini ekleyin ve dilerseniz üzerine biraz esmer şeker serpin.
  • 180C fırında 45-50 dakika pişirin.

Şeftali ve Ahududulu Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Hamur oldukça yoğun, kurabiye hamuru kıvamında olacak ve ıslak bir kek elde edeceksiniz. Islak kek kıvamından hoşlanmıyorsanız son aşamada fırın ısısını 160 dereceye ayarlayıp daha uzun süre pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025