Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Şeftali Soslu Profiterol Tarifi

Şeftali Soslu Profiterol

Şeftali Soslu Profiterol Tarifi

Şeftali Soslu Profiterol tarifi: Şeftali Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Soslu Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Şeftali Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 1 çay bardağı su
  • 75 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı tam buğday unu
  • 2 adet yumurta

Muhallebi için:

  • 2,5 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 1 paket vanilin

Sos için:

  • 2 adet büyük boy şeftali (yumuşak)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 yemek kaşığı su (nişastayı açacak kadar)
  • 3 yemek kaşığı bal

Şeftali Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak su ve tereyağını tencereye alıyoruz. Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Hamur soğuduktan sonra içine yumurtaları kırıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip birer tatlı kaşığı koyuyoruz.
  • 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını soğuyana kadar açmıyoruz.
  • Soğuduktan sonra çıkarıp ikiye bölüyoruz.
  • Süt ve unu pişiriyoruz. Kıvam alınca vanilin ve balı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurlarımızın içini bir tatlı kaşığı muhallebi ile doldurup kapıyoruz.
  • Şeftalilerimizi küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. Kaynayınca suda çözdüğümüz nişastayı ekleyip kıvam alınca blendırdan geçiriyoruz.
  • Profiterollerimizin üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Şeftali Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?

Hamurlar pişince içleri soğuyana kadar fırının kapağını asla açmıyoruz! Yoksa sönerler! Muhallebiye balı en son ekliyoruz!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025