Şeftali Soslu Profiterol Tarifi
Şeftali Soslu Profiterol tarifi: Şeftali Soslu Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Şeftali Soslu Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Şeftali Soslu Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 1 çay bardağı su
- 75 gram tereyağı
- 1 çay bardağı tam buğday unu
- 2 adet yumurta
Muhallebi için:
- 2,5 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 6 yemek kaşığı bal
- 1 paket vanilin
Sos için:
- 2 adet büyük boy şeftali (yumuşak)
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 yemek kaşığı su (nişastayı açacak kadar)
- 3 yemek kaşığı bal
Şeftali Soslu Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak su ve tereyağını tencereye alıyoruz. Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Hamur soğuduktan sonra içine yumurtaları kırıp güzelce karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip birer tatlı kaşığı koyuyoruz.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını soğuyana kadar açmıyoruz.
- Soğuduktan sonra çıkarıp ikiye bölüyoruz.
- Süt ve unu pişiriyoruz. Kıvam alınca vanilin ve balı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurlarımızın içini bir tatlı kaşığı muhallebi ile doldurup kapıyoruz.
- Şeftalilerimizi küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. Kaynayınca suda çözdüğümüz nişastayı ekleyip kıvam alınca blendırdan geçiriyoruz.
- Profiterollerimizin üzerine dökerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Şeftali Soslu Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Hamurlar pişince içleri soğuyana kadar fırının kapağını asla açmıyoruz! Yoksa sönerler! Muhallebiye balı en son ekliyoruz!